Sopronban 1994 óta folyik alkalmazott művészeti képzés. Az eredetileg némileg mostoha körülmények között indult, kis létszámú, de lelkes oktatókból és hallgatókból álló csoport mára az ország egyik legelismertebb művészeti képzésévé vált, ahol a hallgatók egy felújított épületben, modern eszközökkel, és kitűnő oktatóktól sajátíthatják el az építőművészeti, formatervezési, tervezőgrafikai ismereteket.

Büszkék vagyunk a rangsorokban elfoglalt helyünkre, neves oktatóinkra, és kitűnő felszereltségünkre egyaránt. Azonban, amikor megkérdezzük hallgatóinkat, hogy mitől igazán jó a soproni képzés, általában azt válaszolják: azért, mert itt fontosnak tartják a hallgatókat, személyesen foglalkoznak velünk, jó a kapcsolat az oktatóinkkal – és erre vagyunk a legbüszkébbek…

A művészeti szakokon hallgatóink elsajátítják mindazokat a művészeti, tervezési, modellezési, alkotási ismereteket, amelyek egy igazán jó művésznek szükségesek. Az oktatás többnyire önálló alkotómunkán és műhelymunkán, kis csoportos konzultációkon alapul; hallgatóink nem csak tanulnak, de tapasztalatokon, élményeken, saját alkotómunkán keresztül válnak igazi művészekké.